Skip to main content
Logo Maxfitness

Pentru achiziționarea abonamentului contacați-ne la numărul:

060 400 700

Sau lăsați datele de contact și revenim cu un apel

Intoduceți numărul de telefon din 8 cifre fără 0

Sală de forță

Sală de forță

Criterii de alegere a sălii de forţă 

Vă recomandăm să abordaţi cu toată seriozitatea alegerea sălii de forţă.  Cu cât mai potrivită va fi sala de forţă, cu atât mai rapid îţi vei atinge obiectivele antrenamentelor. Apropo, clubul de fitness potrivit nu întotdeauna va fi cel mai scump. 

1.    Alege o sală de forţă alături de casă sau de birou.

Cu cât sala de forţă este mai aproape de casă sau oficiu, cu atât mai des vei frecventa antrenamentele.  Cu cât mai departe aceasta va fi amplasată, cu atât mai mare este probabilitatea că vei rata antrenamentul, de exemplu pe vreme nefavorabilă. Imaginează-ţi într-o zi ploioasă cât timp îţi va lua drumul spre sala de forţă - Chişinău este încremenit în ambuteiaje şi chiar dacă te deplasezi în sectorul învecinat, asta s-a putea să-ţi răpească mult timp.

2.    Convinge-te că sala de forţă este bine aerisită.

După ce vei afla ce sală de forţă ai în apropiere de tine, fă o excursie acolo. În primul rând, atrage atenţia la faptul cât de aerisită este încăperea. În încăpere nu trebuie să se simtă miros de umezeală, transpiraţie sau pardoseală de proastă calitate. Cel mai neplăcut miros persistă în încăperile cu mochetă pe jos, care îmbibă mirosurile. În sălile nu prea bine ventilate este mare probabilitatea că te vei simţi rău de la primul antrenament.

3.    Verifică dacă în toate încăperile este curat.

Nu doar sala de forţă trebuie să fie curată. Asigură-te că te vei simţi la fel de confortabil în vestiar şi cabinele de baie. Este deosebit de important dacă alegi o sală de forţă pentru femei - ele petrec mult timp la clubul de fitness după antrenament, pentru a-şi aranja părul şi a se farda. Este bine când dulapurile din vestiar sunt late şi înalte, şi destul de încăpătoare, astfel încât să-ţi poţi agăţa îmbrăcămintea groasă şi să-ţi pui geanta sport fără ca acestea să se şifoneze. Sauna cu infraroşu în vestiar va fi un avantaj, dar nu este o cerinţă obligatorie. 

4.    Numără aparatele multifuncţionale în zona cardio.

Orice antrenament începe cu încălzirea în zona cardio. Dacă vezi doar două-trei benzi de alergare, şansele că acestea vor fi libere sunt foarte mici şi vei pierde timpul în aşteptare. Bine când în zona cardio există nu doar piste de alergări, dar şi biciclete, elipsoide, steppere şi alte aparate cardio - este deosebit de important dacă cauţi o sală de forţă pentru slăbit. Atrage atenţia la brandul aparatelor multifuncţionale - acestea trebuie să fie profesionale şi moderne, nu aparate multifuncţionale vechi pentru utilizare în condiţii casnice. 

Sala de forţă la MaxFitness este dotată cu aparate multifuncţionale ale brandului italian Technogym, pe care le înnoim cu regularitate. Totodată la MaFitness vei găsi un ring profesional de box. 

5.    Convinge-te că în zona de forţă sunt toate aparatele multifuncţionale de care ai nevoie. 

În sală trebuie să fie neapărat: aparat de tracţiuni verticale şi orizontale, crossover, aparat Smith, bancă Scott, aparat pentru abdomen şi aparat complex. Minunat, dacă acestea nu sunt într-un singur exemplar, atunci nu vei sta în rând sau nu vei fi nevoit să-ţi schimbi programul dacă aparatul multifuncţional necesar este ocupat. Raportul dintre aparatele multifuncţionale şi greutăţile libere trebuie să fie de 50/50. În cazul în care cauţi o sală de forţă pentru femei, convinge-te că sunt suficiente echipamente pentru un antrenament funcţional - fitballuri, benzi elastice, TRX etc. Sala de forţă pentru copii nu se deosebeşte cu mult - de obicei copiii lucrează cu propria greutate sau cu greutăţi minime.

Sala de forţă la MaxFitness este împărţită în zone: zona cardio, zona pentru partea superioară a corpului, zona de greutăți libere, zona pentru partea inferioară a corpului, zona de box, zona Kinesis pentru persoanele cu dizabilități și o zonă nouă de antrenament funcțional. 

6.    Fă cunoştinţă cu antrenorii.

Dacă sala de forţă e în apropiere, echipamentele cu care este dotată îţi satisfac cerinţele şi cauţi o sală de forţă cu antrenor, atunci fă cunoştinţă cu instructorii. Nu ezita să le pui întrebări. Află dacă antrenorul are studii superioare în domeniu, ce experienţă de muncă are în calitate de antrenor, dacă a avut clienţi cu scopuri similare cu ale tale. De răspunsurile la aceste întrebări depinde facă această sală de forţă ţi se potriveşte. În Chişinău există numeroase cluburi de fitness de diferit nivel, dar nu este atât de simplu de a găsi un antrenor personal competent. 

7.    Compară preţurile.

Bineînţeles atunci când cauţi o sală de forţă, preţul este un factor determinant. Compară preţurile, s-ar putea ca o sală de forţă cu antrenor, în care ai încredere, chiar dacă nu este la fel de bine dotată, va costa mai ieftin, decât un club de fitness bine dotat, dar unde nu vei găsi un instructor potrivit.

Existenţa barului fitness este un avantaj, dar nu este un criteriu obligatoriu pentru alegerea sălii de forţă. Dacă nu există un bar-fitness, atunci vei putea aduce apă sau cocktailuri de proteine cu sine, este mai ieftin.

Nu este simplu să alegi sala de forţă. În Chişinău există centre fitness mari cu piscină şi studiouri mici cu programe de grup. Nu întotdeauna este nevoie să cumperi un abonament la cel mai scump centru de fitness, dacă doreşti să-ţi atingi scopurile antrenamentelor, este suficient o sală de forţă curată, bine dotată şi aerisită. 
 

Sună